Kabelbrønd

Vores underjordiske kabelbrønde er designet specielt til der, hvor æstetik, funktionalitet og holdbarhed er nøgleord, når der skal vælges en løsning på en installation i det offentlige rum. Kabelbrøndene kan bruge til mange forskellige formål f.eks. CEE stik, målere, automation, gas eller vand. 
Triarca har siden 2006 produceret skræddersyede kabelbrønde og har med tiden skabt et unikt design, som giver kabelbrøndene mange gode egenskaber, bl.a.:

 • Integreret overflade som går i ét med belægningen 
 • Robust design som er sikret mod hærværk
 • Luftkammeret gør den vandtæt, uden brug af pakninger
 • Minimale installations og vedligeholdelses omkostninger 

Konstruktion
Et robust design er nødvendigt for at gøre betjeningen af kabelbrønden enkel og funktionsdygtig. Hovedparten af kabelbrønden er fremstillet i rustfri stål. Den gennemtænkte og robuste konstruktion gør kabelbrønden beskyttet mod hærværk, korrosion og påvirkninger fra trafikken. Triarca' kabelbrønde opfylder alle relevante europæiske standarder, herunder EN124 som definerer belastningsklasser for dæksler i gader og fortove. Afhængig af størrelse på kabelbrønde kan vi levere dæksler i støbejern, komposit og rustfri stål. Endvidere kan tilbyde vi løsninger, hvor gadens eller torvets belægning integreres i kabelbrøndens dæksel. 

Luftkammer 
Næsten alle vores kabelbrønde har et lufttæt kammer, som kun er åbent fra neden. Når der kommer vand i kabelbrønden, vil vandet stige op omkring det lufttætte kammer og presse luften sammen indvendigt i det lufttætte kammer. Trykstigningen i det lufttætte kammer sikrer, at udstyret, som er placeret i kammeret, er beskyttet mod vand selv i perioder med markante oversvømmelser. Luftkammeret bygger på Boyles lov, en naturlov, som ikke kræver pakninger og vedligeholdelse. Kabelbrønden behøver ikke tilsluttes kloaksystemet, hvilket reducerer installations omkostningerne yderligere. 

Minimale installations- og vedligeholdelses omkostninger
Anvendelse af kabelbrønde fra Triarca giver dig mulighed for at placere elektrisk udstyr nøjagtigt, hvor der er behov for energi og automation. Det unikke design og den robuste konstruktion sikrer, at udgifterne til vedligeholdelse er begrænset til et absolut minimum. Triarca har desuden kabelbrønde, som kan placeres direkte i forsyningsselskabernes netværk, og som eventuelt kan suppleres med elmålere. Dermed elimineres behov for separate kapslinger eller el-tavler.


arrow_upward